attention icon

Turvallinen vierailu VALOssa
Lue lisää toiminnastamme asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden takaamiseksi COVID19-tilanteessa

Green Key -toimet VALOssa

Parempi huominen – vastuullisuus VALOssa

Me VALOssa haluamme pitää huolen, että huominen näyttää valoisammalta. Olemme panostaneet vastuullisiin valintoihin kaikessa hotellimme toiminnassa, aina kiinteistömme rakentamisesta arjen pieniin tekoihin. VALO Hotel & Workille on myönnetty Green Key -sertifikaatti, jonka korkeimpiin standardeihin haluamme yltää.

VALOn vastuullisuuden sydämessä

Suosimme hankinnoissamme kotimaisia ja vastuullisia tuottajia sekä tuotteita. Ravintoloissamme tarjoillaan kotimaista, luomua ja lähiruokaa, jossa näkyy ja maistuu sesongit. Juomalistamme tähdet ovat kotimaisia herkkuja sekä eurooppalaisia vastuullisia luomuviinejä.

Sisustukseemme olemme valinneet kalusteita joilla on pitkä elinkaari, ja jotka ovat valmistettu monesti kierrätettävistä materiaaleista. Esimerkiksi hotellistamme löydät Woodion, Artekin ja Iskun kalusteita. Kotimaiset työvaatteemme ovat valmistettu kestävistä luonnonmateriaaleista ja käytämme mm. Helsinkiläistä Raaka/Rå astiastoa.

Haluamme vähentää ympäristön kuormitusta ja valita ekologisia vaihtoehtoja operatiivisessa toiminnassamme. Esimerkkinä käytämme muovittomia pillejä, pyyherullia käsienpesupisteissä, wellness-osasto lämmitetään maalämmöllä, 100% vihreää sähköä ja minimoimme sähkönkäyttöä läsnäoloantureilla. Kosmetiikkamme on Ole Hyvä Luonnontuotteen kotimaista ympäristöystävällistä luonnonkosmetiikkaa täyttöpullosta.

Kehityssuunnitelmamme

 • Hotellille tehdään kirjattu ympäristöpolitiikka
 • Johto pitää henkilökunnan kanssa säännöllisesti kokouksia, joissa käydään läpi hotellin nykyinen ympäristötyö ja tulevat toimenpiteet.
 • Ympäristövastaava osallistuu säännöllisesti, vähintään kahdesti vuodessa, johtoryhmän tapaamisiin ja esittelee ympäristö toimenpiteiden tilanteen ja kehittymisen.
 • Ympäristövastaava ja muut ympäristökysymysten parissa työskentelevät (johtoryhmän jäsenet, kiinteistöhuolto, vahtimestarit, vastaanotto ja keittiö) saavat vuosittain koulutusta omaan työhönsä liittyvissä ympäristöasioissa.
 • Hotelli tekee aktiivista ympäristöyhteistyötä yhden tai useamman tärkeäksi määrittelemänsä sidosryhmän kanssa.
 • Hotellissa energian säästämisen toiminnot päivittäisessä työskentelyssä:
  • Paperittoman toimiston mahdollistaminen
  • Huoneiden vuodevaatteiden ja -tekstiilien vaihdon minimoiminen asiakkaita opastamalla esimerkiksi pyyhkeiden vaihdot pidempiaikaisessa majoittumisessa (yli 1 vrk)
  • Huonevarustelut valitaan kestävän kehityksen kriteereitä noudattaen esimerkiksi välttämällä kertakäyttöisiä pakkauksia ja suosimalla ekologisia materiaaleja 
 • Tuetaan hotellin vieraiden tutustumista lähiluontoon esimerkiksi reittikartan avulla
 • VALO Hotel & Work valitsee hyväntekeväisyys kohteen(t) ja sitoutuu henkilökuntansa kanssa tekemään töitä säännöllisesti hyväntekeväisyyskohteiden hyväksi
 • Lahjoitukset tehdään harkitusti ja siten, että lahjoitus hyödyttää vastaanottajaa pitkäkestoisesti.
 • Aktiviteettien sopiminen sekä sitoumus yrityksen hiilijalanjäljen pienentämiseen, esimerkkinä
  • Earth Hour -kampanja

Tämän lisäksi VALO Hotel & Work on tehnyt seuraavia toimenpiteitä takaakseen kestävän kehityksen periaatteet jo rakennusvaiheen aikana:

 • Hotellille on nimetty oma ympäristövastaava
 • SSA Hotels on valinnut kestävää kehitystä tukevia yhteistyökumppaneita muun muassa Woodio, joka tuottaa ekologiset puukomposiitti altaan 422 huoneeseen
 • Hotelli ei myy eikä esittele tuotteita, jotka vaarantavat paikallisen luonnon tai kulttuurin säilymisen
 • Hotelli toteuttaa toimissaan kulttuurisesti kestävää matkailua arvostaen ja suojellen paikalliskulttuuria ja paikallista elämäntapaa sekä tukee alueen elinvoimaisuutta
 • Kiinteistössä on myös maalämpö, joka mahdollistaa energiatehokkaan kiinteistön lämmittämisen sisältäen mm. rentoutumisaltaan lämmitystekniikan
 • 422 huoneen energian käyttö on minimoitu valitsemalla tekniikkaa, joka mahdollistaa energiansäästötoimet muun muassa lämmönsäädön, ilmastoinnin ja valaistuksen osalta

 

Ympäristö

VALO Hotel & Work hankinnoissa suosimme kotimaisia, vastuullisia VALO Hotel & Workin liiketoimintakonsepti keskittyy mahdollisimman tehokkaaseen tilojen hyödyntämiseen. VALO palvelee päivällä VALO:n toimitiloissa työtä tekeviä asiakkaita ja yöllä hotellimajoittujia. VALO on filosofia ainakäytöstä eli kiinteistöt suunnitellaan monikäyttöisiksi, jota kautta tilojen käyttöaste nousee ja kiinteistöjen energiatehokkuus paranee. Filosofiaa on havainnollistettu sivun 33 kuvassa.

#ainakäyttö

VALO Hotel & Workin liiketoimintakonsepti keskittyy mahdollisimman tehokkaaseen tilojen hyödyntämiseen. VALO palvelee päivällä VALO:n toimitiloissa työtä tekeviä asiakkaita ja yöllä hotellimajoittujia. VALO on filosofia ainakäytöstä eli kiinteistöt suunnitellaan monikäyttöisiksi, jota kautta tilojen käyttöaste nousee ja kiinteistöjen energiatehokkuus paranee. Filosofiaa on havainnollistettu alla olevassa kuvassa.