attention icon

Koronaohjeistus

Koronaohjeistus | VALO Hotelli Helsinki

VALO Hotel Helsingin koronaohjeistus kertoo ajankohtaiset toimemme turvallisten vierailujen puolesta. Seuraavilla toimenpiteillä varmistamme sen, että voit saapua hotelliimme rauhallisin mielin.

Koronaohjeistus päivitetty: 10.01.2022

Koronapassi anniskelualueilla

VALO Hotel & Workissa on käytössä koronapassi ravintoloissa, baareissa, tapahtumatiloissa sekä muilla anniskelualueilla viranomaisohjeiden mukaisesti. Koronapassi tarkistetaan kaikilta yli 16-vuotiailta.

Koronapassia edellytetään:

  • Bistro ELOssa, VALO Shopissa sekä kokouksissa ja tapahtumissa päivittäin kaikkina aikoina.
  • Wellness-alueella alueen aukioloaikoina. Wellness-alue on suljettu toistaiseksi viranomaisohjeiden mukaisesti.
  • Koronapassia ei edellytetä hotelliin majoittuessa. Pidätämme oikeuden muutoksiin ja seuraamme jatkuvasti uusia suosituksia.

Koronapassin edellytykset

Koronapassin edellytyksenä on saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatestitulos tai todistus sairastetusta koronataudista. Koronapassitodistus tulee esittää puhelimen näytöltä tai paperisena versiona. Koronapassitodistuksen voi tallentaa puhelimeen Omakannasta: www.kanta.fi/omakanta

Koronapassi tarkistetaan qr-koodista sovelluksen avulla. Passi ei näytä muita terveystietoja.  Ota mukaan myös kuvallinen henkilöllisyystodistuksesi, kuten ajokortti tai henkilökortti.

Hyväksytyt rokotussarjat Suomessa

Mikäli saavut VALOon Suomen ulkopuolelta, voit varmistaa, että rokotussarjasi hyväksytään myös Suomessa THL:n sivuilla ajantasaisesta listasta.

Aamiainen

Koronapassi edellytetään aamiaisella kaikilta asiakkailta. Aamiainen tarjoillaan VALOn 1.kerroksen ravintoloissa ja toistaiseksi emme jaa aamiaiskuponkeja.

Aamiainen on porrastettu aamiaiskupongeilla, jotka jaetaan sisäänkirjautumisen yhteydessä vastaanotosta. Aamiaiskupongissa on aika, jonka välillä sinun tulee saapua aamiaiselle. Esimerkki: Jos aamiaiskupongin aikavälinä on 7-7:45, voit saapua aamiaiselle vaikka klo 7:15. Muistathan noutaa aamiaiskupongin vastaanotosta, mikäli kirjaudut hotelliin sisään self check-in -automaatilla.

Ravintolamme ajantasainen päivitetty tartuntalain 58A §:n edellyttämä ravintolan omavalvontasuunnitelma on nähtävissä ravintolassa pyydettäessä.

Aukioloajat:
10.1. alkaen ma-pe 7-9.30 ja la-su 8-11

Wellness

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti wellness-alue ja kuntosali on suljettu toistaiseksi yleisestä käytöstä. Wellness-alueen voi kuitenkin varata yksityiskäyttöön. Lue lisää yksityiskäytöstä täältä. Uusista aukioloajoista tiedotetaan niin pian kuin mahdollista.

Ohjeet aukioloaikoina

Koronapassia edellytetään VALOn wellness-alueella sen aukioloaikoina. Koronapassi tarkistetaan wellness-alueen sisäänkäynnillä kaikilta yli 16-vuotiailta. Ota mukaan myös kuvallinen henkilöllisyystodistuksesi, kuten ajokortti tai henkilökortti.

Ajanvarauslinkki wellness-alueelle lähetetään sähköpostiin muutama päivä ennen majoitusvarauksesi alkamista. Alueella voi olla max. max. 60 kerralla 1h 15 min ajan. Majoituksesi hintaan sisältyy päivittäin yksi varausaika wellness-alueelle, ethän siis varaa useampaa aikaa peräkkäin. Suosittelemme varaamaan ajan hyvissä ajoin.

Wellness-alue on varattu yli 16-vuotiaiden käyttöön iltaisin klo 20 jälkeen. Vaihdathan uima-asusi jo huoneessa ja ota pyyhe/kylpytakki mukaasi. Kylpytakit ja tossut kuuluvat Comfort- ja Deluxe-huoneluokkiin. Jos yövyt Smart-huoneluokassa, voit vuokrata kylpytakin ja tossut vastaanotosta hintaan 10 €.

Wellness-alueella jokaisen vieraan vastuulla on huolehtia riittävistä turvaväleistä ja ohjeiden noudattamisesta.

Wellness-alueen aukioloajat
Suljettu toistaiseksi

Wellness barin aukioloajat:
Suljettu toistaiseksi

Kuntosalin aukioloajat
Suljettu toistaiseksi

Ravintolat

Koronapassi edellytetään ravintolassa kaikilta asiakkailta. Seuraamme viranomaismääräyksiä ja noudatamme THL:n suosituksia. Viranomaismääräysten mukaisesti ravintolamme paikat on rajattu siten, että istumapaikoista on käytössä 75% ja kaikilta ravintola-asiakkailta edellytetään koronapassia. Passia edellytetään myös aamiaisella sekä lounaalla.

Ravintolamme ajantasainen päivitetty tartuntalain 58A §:n edellyttämä ravintolan omavalvontasuunnitelma on nähtävissä ravintolassa pyydettäessä.

Palvelemme ravintolassamme, take awayna sekä huonepalveluna.

Huoneiden minibaarit ovat käytössä vuorokauden ympäri. VALO Shop hotellin aulassa myy yksittäispakattuja snackeja sekä alkoholittomia juomia 24/7. Voit ottaa tuotteet mukaasi huoneeseen.

Lounas:
10.1. alkaen lounas ravintolassa klo 11-12:30 (saatavilla myös take away-bokseihin)

Illallinen:
10.1.- 30.1. Bistro ELOn illallinen suljettu

VALO Shop

VALO Shopissa tarjoillaan 24/7 pientä syötävää ja juotavaa. Anniskelu päättyy klo 17 ja alkoholijuomat tulee olla juotuna VALOn yleisissä tiloissa klo 18 mennessä. Koronapassi tarkistetaan ostojen yhteydessä yli 16-vuotiailta. Take away tuotteissa (karkit, suklaat, kahvit, minibar-tuotteet) ei tarkisteta koronapassia.

Room Service

Room Servicen kautta voit tilata huoneeseesi syötävää ja juotavaa. Tilaukset voit tehdä huonetabletilla tai soittamalla vastaanottoon. Tarjolla on esimerkiksi VALOn lohikeitto, salaatteja ja minibar-tuotteita. Huonepalveluna voi anniskella normaalin anniskeluajan mukaan eli klo 9.00 ja 01.30 välisenä aikana.

Kokoukset ja tapahtumat

VALOssa tapahtumien järjestäminen on aina turvallista. Noudatamme hallituksen antamia ohjeistuksia ja kokoontumisrajoituksia. Koronapassia edellytetään:

  • Bistro ELOssa, VALO Shopissa sekä kokouksissa ja tapahtumissa päivittäin kaikkina aikoina.
  • Koronapassia ei edellytetä hotelliin majoittuessa. Pidätämme oikeuden muutoksiin ja seuraamme jatkuvasti uusia suosituksia.

Kokoukset ja tapahtumat voivat kestää klo 17 asti ja tilaisuuksissa on mahdollisuus anniskeluun. Kokouspakettien aamukahvit ovat saatavilla hotelliaamiaisen (klo 9.30 asti) yhteydessä ja lounas tarjoillaan Bistro ELOssa 10.1. alkaen (klo 11-12.30). Iltapäiväkahvit tarjoillaan kahvitorilla. Ajankohtaiset rajoitukset ja yksityiskohdat kertoo asiakaskokemus- ja myyntitiimimme:  +358 10 340 4000, meetings.helsinki@valohotel.fi

Sisään- ja uloskirjautuminen

Voit kirjautua sisään hotellin 1.kerroksen vastaanoton vieressä olevilla self-check in -automaateilla tai ilmoittautumalla vastaanottoon. Kehotamme vieraitamme pitämään huolta turvaväleistä asioidessaan vastaanotossa. Uloskirjautumisen voit hoitaa sähköpostiisi saapuvan linkin kautta tai 1.kerroksen self check-in -automaatilla. Avaimen voit jättää huoneeseesi tai vastaanoton edessä olevaan puiseen laatikkoon. Sisään- ja uloskirjautumisajat löydät tämän sivun lopusta.

Toimenpiteet kaikissa tiloissa

Henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja kaikissa yleisissä tiloissamme lukuun ottamatta  keittiötiloja. Suosittelemme myös asiakkaitamme käyttämään kasvomaskeja: tarjoamme maskeja asiakkaillemme vastaanoton luona.

Olemme asettaneet hotelliin käsien desinfiointipisteitä asiakkaiden ja työntekijöiden käyttöön. Käsien desinfiointipisteet löytyvät hotellin julkisista tiloista seuraavista paikoista: hotellin ja ravintolan sisäänkäynnit, hotellin aulan vastaanotto- ja ravintolatiskit, kokoustilat sekä yleisten wc -tilojen ja hissien edustat.

Suosimme korttimaksuja ja vältämme käteisen vastaanottamista. Korttimaksupäätteet sekä muut kosketuspinnat desinfioidaan tehostetusti. Huoneavaimet desinfioidaan niiden palauduttua vastaanottoon.

Tiedotamme aktiivisesti henkilöstöämme viimeisimmistä suosituksista ja seuraamme, että ohjeistuksia noudatetaan sisäisesti. Panostamme erityisen hyvään käsihygieniaan noudattaen THL:n laatimaa ohjeistusta. Kiinnitämme erityistä huomiota korkeaan hygieniatasoon palvelutilanteissa. Käsiä pestään entistä useammin ja käsidesiä käytetään säännöllisesti työvuoron ajan. Keittiössä käytetään kertakäyttöhansikkaita pakkaamattomien elintarvikkeiden käsittelyn parissa.

Olemme lisänneet hotellin siivous- ja hygieniatoimia entisestään. Kaikki  hotellihuoneet ja yleiset tilat siistitään huolellisesti päivittäin. Usein kosketeltavat pinnat kuten ovenkahvat, hissin napit, vesihanat, sekä saniteettitilat puhdistetaan useamman kerran päivässä desinfioivalla puhdistusaineella. Kaikkien pöytien ja tuolien pinnat puhdistetaan säännöllisesti käytön jälkeen.

Terveenä VALOon

Meille VALOssa on äärimmäisen tärkeää turvata kaikkien vieraidemme sekä henkilöstömme terveys. Ethän siis saavu koronaoireisena hotelleihimme tai ravintoloihimme.

Lisätietoa koronaan viittaavista oireista löydät täältä.

Mikäli sinulle ilmaantuu koronavirukseen viittaavia oireita vierailullasi, niin olethan pikimmiten yhteydessä vastaanottoomme lisäohjeita varten.

Vastaanotto
+358 10 340 4001
reception.helsinki@valohotel.fi