attention icon

Turvallinen vierailu VALOssa
Meille sinun ja henkilökuntamme turvallisuus on tärkeintä. Katso turvallisen vierailun ohjeet

Koronaohjeistus

Koronaohjeistus | VALO Hotelli Helsinki

VALO Hotel Helsingin koronaohjeistus kertoo ajankohtaiset toimemme turvallisten vierailujen puolesta. Seuraavilla toimenpiteillä varmistamme sen, että voit saapua hotelliimme rauhallisin mielin.

Koronaohjeistus päivitetty: 26.2.2021

Porrastettu aamiainen joka päivä

Bistro ELOn aamiainen on porrastettu joka päivälle niin arkisin kuin viikonloppuisin. Vastaanottomme jakaa aamiaiskupongit sisäänkirjautumisen yhteydessä. Voit toivoa haluamaasi aamiaisaikaa paikan päällä ja pyrimme huomioimaan toiveesi mahdollisuuksien mukaan.  Ajat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Aamiaiselle on varattu aikaa ajankohdasta riippuen joko 30 tai 45 minuuttia. Suosittelemme saapumista aamiaiselle lähellä kuponkisi osoittamaa aikaa, jotta ehdit rauhassa nauttia aamiaisesi. Noudatathan omaa aikaasi turvallisen aamiaiskokemuksen takaamiseksi.

Hotelliaamiainen on lähtökohtaisesti varattu vain majoittuville asiakkaillemme viikonloppuisin.  Meillä voit myös nauttia aamiaisen hotellihuoneessa lisämaksusta 19 €. Hotellihuoneaamiaisen voit tilata kätevästi huoneessa olevalla tabletilla.

HUOM! Muistathan käydä noutamassa aamiaiskuponkisi vastaanotosta myös kirjautuessasi sisään self-check-in automaatilla. Kuponki tulee noutaa saapumispäivänäsi viimeistään illan aikana.

Wellness

Uusien 25.2. voimaan astuvien rajoitusten myötä wellness-alueelle on porrastetut vierailut iltaisin ja henkilökuntamme valvoo alueella turvavälien noudattamista. Iltaisin wellness-alueemme on avoinna klo 15.00-23.00. Aamuisin wellness-alueemme on suljettu. Hotellin kuntosali on suljettu toistaiseksi.

VALOn wellness-alueelle on sunnuntaista torstaihin tunnin porrastetut vierailuajat ja perjantaista lauantaihin 30 minuutin vuorot. Haluamme varmistaa että kaikki vieraamme saavat mahdollisuuden käydä wellness-alueellamme ja viranomaisten tiukennettujen rajoituksien myötä porrastamme vuorot hotellissa olevan henkilömäärän mukaisesti. Tämän takia pystymme tarjoamaan vain yhden wellness vuoron per henkilö per päivä.

Wellness-alueelle tulee varata aika nettiajanvarauksesta täältä:
https://v2.tableonline.fi/instabook/bookings/OXoFwOD?persons=1&locale=en

Huomioithan, että wellness-alue tyhjennetään ennen seuraavia vieraita. Suosittelemme saapumista wellness-alueelle varaamasi aikana, jotta sinun ei tarvitse kiirehtiä. Alue on varattu yli 16-vuotiaiden käyttöön iltaisin klo 20 jälkeen.

Voit vuokrata kylpytakin ja tossut vastaanotostamme hintaan 10 €. Huomioithan, että pukuhuoneet ovat poissa käytöstä turvavälien ylläpitämiseksi. Vaihdathan uima-asusi jo huoneessa ja ota pyyhe/kylpytakki mukaasi.

Wellness-alueella jokaisen vieraan omalla vastuulla on huolehtia riittävistä turvaväleistä ja ohjeiden noudattamisesta. Tarkat ohjeistukset turvallisuuden takaamiseksi löytyvät wellness-alueen sisäänkäynniltä sekä allasbaarin luota.

Ravintolat

Henkilökuntamme ohjaa vieraitamme ravintoloissamme eri tilojen välillä ja muistuttaa pitämään huolta turvaväleistä. Ravintolamme tiloissa on kylttejä sekä lattiatarroja muistuttamassa 2 metrin turvavälien pitämisestä. Aamiaisella vieraat porrastetaan joka päivä aamiaiskupongeilla, jotka jaetaan vastaanotossa sisäänkirjautumisen yhteydessä.  Aamiaisella ja lounaalla tarjoamme kertakäyttöhanskoja asiakkaidemme käyttöön. Käsidesit ovat tarjolla sisääntulossa sekä buffetpöydän yhteydessä. Vaihdamme buffetin ottimia usein aamiaisen ja lounaan aikana.

Ravintolamme ajantasainen päivitetty tartuntalain 58A §:n edellyttämä ravintolan omavalvontasuunnitelma on nähtävissä ravintolassa pyydettäessä.

Jos ruokailet mieluummin huoneessasi, voit tilata Room Servicen annoksia läpi vuorokauden tai ravintolan ala carte- annoksia ravintolan ilta-aukioloaikojen mukaan. Shopistamme voit ostaa yksittäispakattuja ruoka- ja juomatuotteita vuorokauden ympäri. Anniskelutuotteiden myynti alkaa klo 9 ja päättyy klo 22.

VALO Shop palvelee ensimmäisessä kerroksessa vastaanottomme yhteydessä 24/7 virkistävillä herkuilla ja juomilla. Anniskelutuotteiden myynti alkaa klo 9 ja päättyy klo 22. VALO Shopista voi ostaa juomia mukaan wellness-alueelle.

Huoneiden minibaarit ovat normaalisti käytössä vuorokauden ympäri. Minibaareja ei täytetä klo 22-09 välisenä aikana. Minibaarista voi ottaa juomia mukaan wellness-alueelle.

Kokoukset ja tapahtumat

Jokaisen kokoustilan kapasiteetti on puolitettu normaalista siten, että turvavälit toteutuvat. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on lisäksi voimassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston 19.2.2021 antama määräys kokoontumisrajoituksista: alueella on sallittua järjestää enintään kuuden hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Aluehallintoviraston määritelmä yleisötilaisuudelle:
Yleisötilaisuudella tarkoitetaan yleisölle avoimia huvitilaisuuksia, kilpailuja, näytöksiä ja muita niihin rinnastettavia tilaisuuksia. Tällaisia ovat myös kutsuun tai jäsenyyteen sidotut tilaisuudet, jollei tilaisuutta osanottajien lukumäärän, tilaisuuden laadun tai muiden erityisten syiden perusteella voida pitää luonteeltaan yksityisenä.

Asiakkaamme järjestämä kokous, koulutustilaisuus tai muu vastaava ei ole yleisötilaisuus. Henkilökuntamme huomio tilajärjestelyissä 2 metrin turvavälit neuvottelu- ja kokoustiloihimme.

Kokoushenkilökuntamme ohjaa asiakkaamme kokoustiloihin, taukokahville ja lounaalle ennakkoon sovittujen aikataulujen mukaisesti. Kokoustarjoilut on mahdollista nauttia myös omassa kokoustilassa. Maaliskuun loppuun asti tarjoiluiden kattaminen kokoustilaan veloituksetta.

Männikkö -kahvitorille katettavissa kokoustarjoiluissa käsidesit ovat tarjolla buffetpöydän yhteydessä. Myös kertakäyttöhanskoja on tarjolla kahvitorin pöydällä. Tarjoiluiden ottimia vaihdetaan usein. Kokoustiloissa on tehostettu siivoustoimenpiteitä. Pöydät ja tuolien pinnat puhdistetaan huolellisesti kunkin pöytäseurueen jälkeen.

Tiloissamme on mahdollista järjestää myös sujuva etä- tai hybridikokous, johon osa kokoukseen osallistujista tai puhujista osallistuu etänä.

Tilaisuuksia ei voi järjestää klo 22 jälkeen hallituksen antamisen ohjeistuksien vuoksi.

Toimenpiteet kaikissa tiloissa

Olemme asettaneet hotelliin käsien desinfiointipisteitä asiakkaiden ja työntekijöiden käyttöön. Käsien desinfiointipisteet löytyvät hotellin julkisista tiloista seuraavista paikoista: hotellin ja ravintolan sisäänkäynnit, hotellin aulan vastaanotto- ja ravintolatiskit, kokoustilat sekä yleisten wc -tilojen ja hissien edustat.

Noudatamme suositeltua 2 metrin turvaväliä asiakkaiden ja työntekijöiden kesken. Huolehdimme siitä, että suositusta noudatetaan ohjaamalla asiakkaitamme palvelutilanteissa.  Kalusteet, kuten tuolit ja pöytäryhmät asetellaan normaalia väljemmin kaikissa yleisissä tiloissa ja kokoustiloissa.

Henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja kaikissa yleisissä tiloissamme lukuun ottamatta pleksillä suojattuja alueita ja keittiötiloja.  Tarjoamme myös asiakkaillemme kasvomaskeja vastaanotossa. Vastaanottojemme tiskeillä on pleksilasit vieraidemme ja henkilökuntaamme suojaksi. Suosimme korttimaksuja ja vältämme käteisen vastaanottamista. Korttimaksupäätteet sekä muut kosketuspinnat desinfioidaan tehostetusti. Huoneavaimet desinfioidaan niiden palauduttua vastaanottoon. Kehotamme vieraitamme pitämään huolta turvaväleistä asioidessaan vastaanotossa.

Tiedotamme aktiivisesti henkilöstöämme viimeisimmistä suosituksista ja seuraamme, että ohjeistuksia noudatetaan sisäisesti. Panostamme erityisen hyvään käsihygieniaan noudattaen THL:n laatimaa ohjeistusta. Kiinnitämme erityistä huomiota korkeaan hygieniatasoon palvelutilanteissa. Käsiä pestään entistä useammin ja käsidesiä käytetään säännöllisesti työvuoron ajan. Keittiössä käytetään kertakäyttöhansikkaita pakkaamattomien elintarvikkeiden käsittelyn parissa. Olemme asettaneet turvavälijonotuspisteet tiloihimme lattiamerkinnöin.

Olemme lisänneet hotellin siivous- ja hygieniatoimia entisestään. Kaikki  hotellihuoneet ja yleiset tilat siistitään huolellisesti päivittäin. Usein kosketeltavat pinnat kuten ovenkahvat, hissin napit, vesihanat, sekä saniteettitilat puhdistetaan useamman kerran päivässä desinfioivalla puhdistusaineella. Kaikkien pöytien ja tuolien pinnat puhdistetaan säännöllisesti käytön jälkeen.

VALO Hotel & Workin “Suunnitelma lähikontaktien estämiseksi” on nähtävillä vastaanoton tai ravintolan henkilökunnan toimesta pyydettäessä.

Terveenä VALOon

Meille VALOssa on äärimmäisen tärkeää turvata kaikkien vieraidemme sekä henkilöstömme terveys. Ethän siis saavu koronaoireisena hotelleihimme tai ravintoloihimme.

Lisätietoa koronaan viittaavista oireista löydät täältä.

Mikäli sinulle ilmaantuu koronavirukseen viittaavia oireita vierailullasi, niin olethan pikimmiten yhteydessä vastaanottoomme lisäohjeita varten.

Vastaanotto
+358 10 340 4001
reception.helsinki@valohotel.fi